Baja Kopi Ajimino

 Baja Kopi Ajimino :

1 Pack (1kg) - RM6.00

 

Penerangan Produk :

AJIMINO adalah baja organik wangi yang unik. Ia mengeluarkan aroma seperti kopi, yang menyenangkan dan menenangkan baunya. Dengan AJIMINO, pekebun komersial dan rumah tidak perlu lagi risau dengan bau busuk.

Diperkaya dengan Asid Amino, Asid Humik dan Asid Fulvik, formulasi AJIMINO optimum direka untuk membantu meningkatkan hasil tanaman sebanyak 20-30% dengan penggunaan biasa. Selain vitamin dan mineral, AJIMINO mengandungi lebih daripada 20% unsur surih dan unsur surih, yang merupakan yang tertinggi di antara kategorinya.

Kerana sifat organiknya, menggunakan AJIMINO akan melindungi tanah daripada menjadi berasid. Selain itu, ia membantu meningkatkan kualiti tanah dan struktur tanah.

TEKNOLOGI

Dipercayai oleh banyak ladang komersial, AJIMINO dibuat dari pati dan molase melalui teknologi penapaian mikrobiologi moden.

Asid amino adalah molekul penting untuk membentuk protein, yang diperlukan untuk semua

peringkat pertumbuhan.

FUNGSI ACIN AMINO TERMASUK:

• Meningkatkan pembukaan stoma dan fotosintesis, menyokong tanaman untuk tumbuh

lebih besar dan lebih hijau

• Membantu tiub debunga tumbuh lebih lama, meningkatkan buah

• Kesan Chelating membantu membawa mineral dan unsur surih dengan cekap,

meningkatkan pengambilan nutrien

• Meningkatkan struktur dan kesuburan tanah

Asid HUMIC

Bahan AJIMINO lain yang berharga ialah Asid Humik. Secara fizikal meningkatkan pengudaraan tanah dan pengekalan air. Ini secara kimia mengatur nilai pH tanah, meningkatkan pengambilan mineral dan unsur surih melalui kesan chelating.

Secara biologi, ia merangsang enzim tumbuhan dan meningkatkan pengeluaran.

Asid Fulvic dan humic adalah molekul semula jadi dan organik, yang merupakan pemecahan terakhir dari kerosakan semula jadi tumbuhan dan haiwan.

 FUNGSI:

1. Meningkatkan ketersediaan nutrien tanah

2. Meningkatkan pengambilan nutrien

3. Meningkatkan perkembangan akar dan pucuk

4. Kesan Chelating

5. Meningkatkan hasil tanaman

No comments:

Post a Comment